Изработка на банер

Като най-разпространената форма на интернет реклама, банерът представлява графично изображение с определени размери, съдържащо хипервръзка към даден сайт. Перфектният банер грабва окото, привлича вниманието на потребителя, без обаче да бъде излишно агресивен и натрапчив, и го подтиква да посети рекламирания сайт. Това е и основната му цел – да заинтригува колкото може повече потребители и да ги отведе в сайта само с едно кликване.

Банерите биват основно два вида: статични (JPG) и анимирани. В зависимост от използваната техника анимираните могат да бъдат изработени посредством растерна графика (GIF) или векторна графика (т.нар. флаш банери – SFW). Банерите с флаш анимация са с по-високо качество и по-малък файлов размер от обикновените “гифчета”. Флаш банерите имат и още едно предимство – към тях освен анимация може да бъде добавен и звук.

Преди да пристъпим към изработката на Вашия банер, е необходимо да уточним неговия тип и размери, както и какви картинки и текстове ще включва той. Затова след получаване на поръчката Ви ние ще се свържем с Вас, за да ни изпратите необходимите изображения и друга информация и да изложите идеите си за дизайна, ако имате такива. Въз основа на всичко това ние ще изработим един или няколко проекта, които ще Ви представим за евентуални корекции и избор на най-подходящ вариант. Готовия банер ще Ви изпратим в съответния за типа му файлов формат – JPG, GIF или SFW.

Изработка на банер можете да поръчате от тук.